top of page
  • האם ג'ודו מתאים לכולם?
    כן! למרות שבג'ודו מתאמנים במסגרת קבוצתית, מדובר בספורט אישי שעשוי להתאים לכל ילד או ילדה. הג'ודו לא מעדיף אופי מסוים או מבנה גוף כזה או אחר. מתוך הבנה כי כל ילד מתפתח בקצב שלו, במהלך שנת האימונים מותאמת תוכנית אימונים לכל ילד לפי רמתו ולפי קצב ההתקדמות שלו. אין ציפייה שכל הילדים יתקדמו באותו הקצב ויצליחו באותם הדברים. המטרה היא למצות את הפוטנציאל האישי של כל מתאמן בהשוואה לעצמו. בנוסף לכך, אימוני הג'ודו תורמים לפיתוח כישורים חברתיים, ביטחון עצמי, כושר גופני והגנה עצמית. המסלול שעובר כל ספורטאי מלמד כי הכישלונות הם חלק בלתי נפרד מהדרך. השאיפה היא ללמד שבחיים לא מספיק לדעת לנצח, אלא יש לדעת לקום מהפסדים, להתמודד עם קשיים ולהמשיך קדימה. כלים אלה עשויים להטיב עם כל ילד וילדה ולתרום להם בכל תחום.
  • מאיזה גיל אפשר להתחיל?
    ניתן להתחיל להתאמן בכל גיל, כאשר העדיפות היא להתחיל בגיל צעיר. אימוני הג'ודו במועדון מתאימים לילדים החל מגיל 5 ולעתים אף מוקדם יותר, לפי מוכנות הילד/ה. האימונים במועדון מותאמים לגיל הן בתוכן והן במשך האימון, כך שכשהילדים מתבגרים ועולים ברמתם האימונים נעשים אינטנסיביים יותר ומקצועיים יותר. בגילאים הצעירים עיקר העבודה היא על פיתוח מיומנויות חשובות והקניית ערכים תוך משחקים, פעילויות חברתיות והווי קבוצתי. כל אלה מהווים בסיס הכרחי לג'ודו התחרותי.
  • האם הג'ודו הוא ספורט מסוכן?
    ג'ודו ביפנית: ג'ו – רכה, דו – דרך. כלומר משמעות המילה ג'ודו היא דרך רכה. על הספורטאי למצוא דרך רכה ויעילה על מנת לגבור על היריב ולנצחו. בניגוד לענפי לחימה אחרים, בענף הג'ודו חל איסור להשתמש במכות ובבעיטות במהלך הקרבות. דבר ההופך את הקרבות ואת התרגילים למבוקרים ולבטוחים ככל הניתן. עם זאת כמו בכל פעילות ספורטיבית - אפשר ליפול ולהיפצע. כחלק מרכזי מאימוני הג'ודו אנו לומדים כיצד ליפול נכון, ונפילה נכונה עשויה למנוע פציעה. אם כך, הג'ודו אינו מסוכן יותר מענפי ספורט אחרים ואף מקנה למשתתפים כלים רבים להתמודדות.
  • האם המועדון מתאים גם לבנות?
    בוודאי שכן! למרות שענף הג'ודו נתפס בישראל בעיקר כענף גברי, ג'ודו בנות מאוד פופולארי ברחבי העולם ובשנים האחרונות יותר ויותר בנות מתחילות לעסוק בג'ודו גם בארץ. כמו כן, כולנו שמענו על האלופות האולימפיות יעל ארד, ירדן ג'רבי ועל רבות אחרות. אין שום סיבה שהבת שלכם לא תהיה האלופה הבאה! בנוסף לכך, אימוני הג'ודו תורמים לפיתוח כישורים חברתיים, ביטחון עצמי וחיזוק הדימוי העצמי, כושר גופני והגנה עצמית. כל זאת בנוסף לפיתוח יכולות קוגניטיביות ותחושת המסוגלות האישית.
  • כמה פעמים מומלץ להתאמן בשבוע?
    המלצת המועדון היא להתחיל עם שני אימונים שבועיים בכל גיל. כאשר הילד עולה בגילו וברמתו מומלץ להוסיף אימון שבועי (במועדון ויצמן) – האימונים בימי שלישי נקראים "אימוני נבחרת" וההשתתפות בהם תוצע על-ידי המאמן בהתאם למוכנותו של החניך. ההמלצה הכללית היא על עליה הדרגתית בכמות ובמשך האימונים בהתאם לגיל, לרמה ולמוכנות הספורטאי. למרות ההמלצה, קיימת אפשרות להירשם לאימון שבועי אחד בלבד לפי רצון הילד.
  • האם הילד/ה חייב/ת להשתתף בתחרויות?
    ההשתתפות בתחרויות אינה חובה! הרצון להתחרות ולהגיע להישגים צריך להגיע מהילד ותוך כדי האימונים. כשהילד מוכן, מוצעת לו האפשרות להשתתף בתחרויות איך הבחירה היא שלו בלבד. חשוב לציין כי ההשתתפות בתחרויות מקנה לילד כלים משמעותיים להמשך החיים מתוך התמודדות עם לחצים ועם הצלחות וכישלונות. כמו כן הילד לומד שהדרך לכל מטרה מלווה בהתמדה, בהשקעה ובעבודה קשה.
  • כמה עולה ההשתתפות במועדון?
    עלות ההשתתפות משתנה בהתאם לגיל ולמסגרת האימונים של הילד/ה. קיימת אפשרות להשתתף באימון אחד, בשני אמונים או בשלושה אימונים שבועיים בהתאם למוכנות ולרצון החניך. לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר.
  • האם ניתן לבטל הרשמה?
    טרם ההרשמה המועדון מציע למעוניינים להגיע ולהתרשם באימון ניסיון חווייתי. נרשמתם והתחרטתם? אין בעיה. ניתן לבטל הרשמה מכל סיבה שהיא עד לחודש מאי ובהתאם לתקנון.
* חלק מהתשובות מנוסחות בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אך פונות לשני המינים כאחד.

לא קיבלתם תשובה לשאלתכם? דברו איתנו ונשמח לענות על כל שאלה!

מועדון צופים

אולם הספורט, צופים

חמישי

18:00-16:00


 

מועדון ראשונים

,מרכז קהילה ונוער ראשונים 

רופין 36, כפר סבא

שני וחמישי

18:45-15:45


 

מועדון ויצמן

בית דנאי, ויצמן 24, כפר סבא

ראשון ורביעי

20:15-16:30

שלישי

19:30-16:30
 

מצא אותנו
  • YouTube
  • White Instagram Icon
  • Facebook

© 2019 by JUDO FAMILY 

bottom of page